Ukategorisert

Vil ha tilbake ølmonopolet

Kristelig Folkeparti ønsker ølmonopolet tilbake i alle kommunene, slik at rusbrusen ikke kommer inn i butikkhyllene.

EFTA-domstolen har pålagt Norge å likebehandle alkoholprodukter med samme alkoholinnhold, noe som betyr at rusbrus kan selges i dagligvarebutikkene sammen med øl.

KrFs stortingspresentant Magne Aarøen ber alle kommuner vurdere ølmonopol for å hindre at rusbrus kommer i butikkhyllene.

Et idiotisk forslag, som ikke vil få flertall i mange kommuner.
Det er heller ikke tvil om at de som er motstandere av rusbrus i butikkene, må fronte denne saken slik som Kristelig Folkeparti nå gjør. Skal det bli like konkurransevilkår må enten rusbrus og øl selges i butikkene, eller på et ølmonopol.

–Dette er ett av de største tilbakestegene for norsk alkoholpolitikk på lang tid. Det er grunn til å frykte at det vil føre til økt alkoholforbruk, særlig blant ungdommen. Sjelden har KrF vært nødt til å stemme for noe vi har vært så sterkt imot, sier stortingsrepresentant Magne Aarøen til NTB.

Liberaleren er uenig med Aarøen. Alkohol er en lovlig vare som bør være tilgjengelig for folk flest. Faktisk bør også vin og sprit få bedre tilgjengelighet enn det som er tilfelle i dag.

Heldigvis er mange kommunepolitikere mer oppegående enn det stortingsrepresentant Åarøen er, selv om Liberaleren ofte kritiserer kommunene også. Derfor vil oppfordringen fra kristelig Folkeparti ikke få noen praktisk betydning, i hvert fall i de aller fleste kommuner.

Tags:

Mest lest

Arrangementer