Ukategorisert

Økning i polsalget

November gav en ny omsetningsrekord for Vinmonopolet.

Salget av sprit på Vinmonopolet økte med hele 34 prosent i november i år sammenlignet med samme måned året før. Det totale salget på polet økte med 11,5 prosent, skriver dn.no.
Spritsalget øker mest i grensenære strøk. En viktig årsak er frykten for metanolholdig smuglersprit, melder NRK.

Denne statistikken viser at vi liberale har hatt rett. Øker de hvite tallene, så må den illegale omsetningen gå ned. Reduserte mengder smuglersprit, gir mer salg på polet.

La oss trekke tankene litt lengre. Kraftig reduksjon i avgiftene vil føre til en ytterligere økning på vinmonopolet. Det vil igjen føre til mindre illegal omsetning. Det finnes rett og slett grenser hvor mye hver enkelt av oss kan drikke. Derfor er det en sammenheng mellom de hvite og svarte tallene.

Med bakgrunn i disse tallene og denne tankerekken, bør alle være villig til å gå inn for et systemskifte i alkoholpolitikken. Det er bedre med hvite tall i forhold til illegal omsetning. I tillegg blir det hevdet at den svarte omsetningen står for vel 50 prosent av konsumet. Dermed har både polet, men også andre aktører i det lovlige markedet mye å gå på. Dagens tall fra polet beviser dette.

La oss avslutte med å påpeke at Liberaleren ikke er blitt en varm tilhenger av Vinmonopolet. Det er vi ikke. Likevel ønsker vi bedre muligheter for lovlig omsetning av alkohol. Rett og slett fordi dette er det beste for folk flest.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer