Ukategorisert

America, here we come!

Jeg har ikke fulgt med i Orderud-saken, men i dag hadde jeg tv-sendingen fra Høyesterett i bakgrunnen mens jeg drev med viktigere ting på pcen. Sendingen har imidlertid svært interessante sider.

Bedrevitere advarer til stadighet mot amerikanske tilstander, og de sosialpornografiske thrillerne som har rullet over skjermen i forbindelse med amerikanske rettssaker har ikke akkurat dempet vår overbærenhet med Amerika.

Det er imidlertid liten tvil om at dette er interessant fjernsyn. Og da snakker jeg ikke bare utifra sniktitter-tendenser. Vår lsyt til å titte inn gjennom vinduet til naboen. Det å lytte til våre fremste advokater sine prosedyrer fra høyesterett er jo intellektuelt sett noen hakk over Big Brother…

Det er imidlertid et par andre viktige poenger med direkteoverføringer. For det første så slipper vi å basere våre konklusjoner på analysene og kompetansen til våre mest tabloide journalister. Det er ikke noen særlig grunn til å stole på deres kompetanse og saklighet. For å være ond, vil jeg vise til følgende oppslag.

Det andre poenget er at det gir økt rettssikkerhet at slike forhandlinger foregår i åpenhet slik at alle kan vurdere hva som blir fremsatt av påstander og fakta. Spesielt i en tid da det blir mer og mer populært i politiske kretser med storebror-virkemidler, er en slik åpenhet svært gledelig.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer