Ukategorisert

Liberalt kulturliv !

Kultur koster som regel flesk, finansiert over offentlige budsjett. På Magerøya er deler av kulturlivet helt annerledes.

Liberalerens redaktør har i julen storkost seg på revyforestillinger. I flere dager har lokale aktører levert strålende forestillinger uten at skattebetalerne belastet for humoren. Mer troverdighet kultur skal en lete lenge etter. Det gleder et liberalt hjerte !

På Magerøya bor det ca 3500 mennesker. I romjulen, fra 2. juledag til 30. desember, fremføres fem forestillinger. Over 1400 billetter selges. Det betyr at en formidabel stor del av befolkningen besøker forestillingene for å få med seg revyene.
I år var det Honningsvåg Turn, Honningsvåg Musikkforening og Nordvågen Skole og Ungdomskorps som var arrangører.

Lokale revyer er en fin tradisjon i mange kommuner. Likevel er det få som kan skilte med den store oppslutningen som Magerøya kan. Dette er en del av kulturlivet helt uten offentlig innblanding. Det er kanskje hovedgrunnen til suksessen.

Revyforestillingene på Magerøya legger også grunnlaget for Honningsvågrevyen, som reiser land og strand for å underholde. En gruppe som har gjort revy til sitt levebrød, også helt uten offentlig innblanding. Dette er det beste beviset for at kultur ikke trenger offentlig støtte for å overleve. Honningsvågrevyen er et glimrende eksempel på dette. De fyller opp et hvert lokale. Forestillingen kan anbefales, hvis Liberaleren for en gangs skyld skal drive med reklame for noe annet enn oss selv.

Det gleder et liberalt hjerte at kultur kan være noe annet enn det som finansieres over statsbudsjettet eller de kommunale budsjett. Det er også hyggelig at prosjektet kan gjennomføres uten innblanding fra en eller annen kulturkonsulent, ansatt i offentlig sektor. Kulturlivet på Magerøya er et slik prosjekt. Måtte det være sånn også i fremtiden !

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer