Ukategorisert

Politiets oppgave ?

Politiet vil være med på å vekke elever for å få ned fraværet på skolen. Av en eller annen grunn ønsker politiet å utvide sin virksomhet.

Politiet i Trysil vil vekke unge hybelboere, så de kommer seg tidsnok på skola. Det er det forebyggende teamet i politiet og kommunen, som stadig går nye veier for å fange opp unge som ikke helt fikser hverdagen på egen hånd.

I fjor besøkte politiet de unge hybelboerne hjemme. Nå vil de altså vekke dem om morran også, melder NRK.

Nå er vist saken ikke helt i boks, ettersom politiet har invitert skoleledelsen til møte om saken. Likevel har de stor tro på ordningen, og håper den lar seg gjennomføre.

Liberaleren skal gi politiet honnør for en ting, nemlig fantasien til å finne på nye oppgaver til seg selv. Uansett hvordan vi vrir på denne saken, er konklusjonen entydig. Å vekke elever for å få de opp fra sengen er ikke politiets oppgave. Det er heller ikke en oppgave for andre offentlige institusjoner. Noe må det offentlige holde fingrene borte ifra. Folks morgenstund er helt klart en slik kategori.

Det må være skillelinjer mellom offentlige oppgaver og oppgaver folk bør kunne på klare egenhand. Det å stå opp om morran er en privat oppgave, som det offentlige skal holde seg borte ifra. Hvor blir det av skillelinjene dersom dette blir politiets oppgave ?

Mest lest

Arrangementer