Ukategorisert

Politiets oppgave ?

Politiet vil være med på å vekke elever for å få ned fraværet på skolen. Av en eller annen grunn ønsker politiet å utvide sin virksomhet.

Politiet i Trysil vil vekke unge hybelboere, så de kommer seg tidsnok på skola. Det er det forebyggende teamet i politiet og kommunen, som stadig går nye veier for å fange opp unge som ikke helt fikser hverdagen på egen hånd.

I fjor besøkte politiet de unge hybelboerne hjemme. Nå vil de altså vekke dem om morran også, melder NRK.

Nå er vist saken ikke helt i boks, ettersom politiet har invitert skoleledelsen til møte om saken. Likevel har de stor tro på ordningen, og håper den lar seg gjennomføre.

Liberaleren skal gi politiet honnør for en ting, nemlig fantasien til å finne på nye oppgaver til seg selv. Uansett hvordan vi vrir på denne saken, er konklusjonen entydig. Å vekke elever for å få de opp fra sengen er ikke politiets oppgave. Det er heller ikke en oppgave for andre offentlige institusjoner. Noe må det offentlige holde fingrene borte ifra. Folks morgenstund er helt klart en slik kategori.

Det må være skillelinjer mellom offentlige oppgaver og oppgaver folk bør kunne på klare egenhand. Det å stå opp om morran er en privat oppgave, som det offentlige skal holde seg borte ifra. Hvor blir det av skillelinjene dersom dette blir politiets oppgave ?

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • Den merkelige historien om syndeskattDen merkelige historien om syndeskatt
  Dominic Frisby skriver om alt våre formyndere har forsøkt å skattlegge for å endre adferden vår.
 • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
  Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
 • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
  Du bør kjenne til det retoriske trikset 'motte & bailey'.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.