Ukategorisert

Mobiliser mot krig !

Kristenfolket går i spissen for en voksende bevegelse mot krig i Irak. For en gangs skyld er det enkelt å gi ros til kristenfolket.

Oslo-biskop Gunnar Stålsett sier det er moralsk uforsvarlig å gå til krig mot Irak for å styrte Saddam Hussein.

I kveld deltar Stålsett på en fredsmarkering på Grünerløkka i Oslo, sammen med SVs leder Kristin Halvorsen og generalsekretær Gro Brekken i Redd Barna. Måtte aksjonen få stor oppslutning.

Det er ingen overbevisende grunner til at verdenssamfunnet skal gå til en så risikofylt aksjon som den USA og Storbritannia nå legger opp til. President Bush virker altfor hissig på å ta den Irakiske lederen. Det kan minne om hevn, ettersom pappa Bush ikke gjorde det den gang han hadde muligheten.

En stor folkelig støtte i kampen mot krig, vil gi regjeringen ryggdekning for å hindre amerikanske aksjoner i Irak. Selvsagt kan en si at lille Norge ikke kan hindre krigen, men vi kan så avgjort heve røsten i tilstrekkelig grad som kan skape en internasjonal debatt om saken. Det fortjener de Irakiske individene.

Det finnes liberalister som er svært enig med i USA. Det finnes liberalister som vil bli kvitt Saddam Hussein for enhver pris. Likevel må vi som er skeptisk ha lov til spørsmålet om krig er det riktige, noe vi også gjør ?

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer