Ukategorisert

Fri flyt av spillere ?

Fotball-ledere ødelegger fotballen med alle mer eller mindre dumme regler for overganger. Det bør være fri flyt av spillere.

Det er tragisk å følge oppslagene i media om overganger innen fotballballen. Den ene saken er verre enn den andre. Alt fordi dumme ledere har vedtatt regler for å legge hinder i veien for fri konkurranse. Siste sak ute er Vålerenga, Kjetil Rekdal og Pa-Modou Kah.

Det burde ha vært forhandlinger mellom spiller og klubb, en avtale som inneholder absolutt alt, alt fra lønn til overgangssum for overgang til ny klubb. En frivillig avtale som begge parter står inne for når den underskrives. Kall det gjerne slik det ble gjort i gamle dager. Det ville ha vært i god liberal ånd.

Isteden har fotball-ledere, ikke bare i Norge, men også utlandet, lagd regler for å regulere konkurransen. Det er regler om datoer, alder og nasjonaliteter i overgangssaker. Alt for å gjøre det hele mye mer komplisert enn det bør være.
Hvis en tolker mediaoppslagene på disse sakene, ser det ut som reglene kun gir tapere. Hvorfor gjøre fotballen mer komplisert enn den trenger å være ?

Reguleringer i fotballen er et godt bevis på at lover og regler ikke er til det beste. Det får vi sikkert bevist i sportssendingen i kveld, når TV2 eller NRK griper fatt i nok en overgangssak som ikke har løst seg til partenes store fortvilelse.

Mest lest

Arrangementer