Ukategorisert

Tar et oppgjør med Frp

1.nestleder i Unge Høyre, Torbjørn Røe Isaksen, tar et etterlengtet oppgjør med Fremskrittspartiets innvandringspolitikk.

Unge Høyres nestleder viser til Per Sandbergs uttalelser.
–Uttalelser om at etniske nordmenn kan komme i mindretall i Norge fortere enn de aner, viser at Carl I Hagen mangler basiskunnskaper om rengjøring. Hovedmålet er å få ting rent, ikke bare pynte på ting. – Skitten og lukta sitter fortsatt i, mener Torbjørn Røe Isaksen.

Denne uttalelsen kom for å bevise at Fremskrittspartiet ikke er blitt ryddigere i innvandringsdebatten, etter at Vidar Kleppe ble kastet ut av partiet. Det er enkelt å være enig at Hagen er dårlig på rengjøring.

Unge Høyre ønsker å vite hvem som er ”gode nok eller rene nok” til å kalles nordmenn. Hva da med f.eks ”Ali” på 24 år, som er født og oppvokst i Norge, er norsk statsborger, feirer 17.mai og jobber som it-konsulent. Er ikke ”Ali” norsk nok for FrP?
Det skriver Unge Høyre på sin nettside.

Det er på tide at Fremskrittspartiet igjen får høre sin useriøsitet i innvandringsdebatten. I altfor lang tid har partiet fått kjøre solo i media med sine usakligheter, uten at politiske motstandere har slått tilbake. Derfor var Røe Isaksen sitt utspill på sin plass.

I følge Statistisk Sentralbyrå utgjør innvandrerbefolkningen 6.6 prosent (førstegenerasjon og personer født av to utenlandske foreldre) av Norges befolkning. De største nasjonalgruppene er Pakistan, Sverige og Danmark. Det blir derfor galt å hevde at nordmenn blir i mindretall, slik Sandberg og Fremskrittspartiet gjør.

Det er altså enkelt å gi skryt til Unge Høyre i denne sammenhengen. Måtte ungdomsorganisasjonen klare å trekke moderpartiet i samme retning. Et moderparti som har en kommunalminister som altfor ofte skyter fra hofta i debatten om asyl – og flyktningpolitikken.

Mest lest

Arrangementer