Ukategorisert

Tar et oppgjør med Frp

1.nestleder i Unge Høyre, Torbjørn Røe Isaksen, tar et etterlengtet oppgjør med Fremskrittspartiets innvandringspolitikk.

Unge Høyres nestleder viser til Per Sandbergs uttalelser.
–Uttalelser om at etniske nordmenn kan komme i mindretall i Norge fortere enn de aner, viser at Carl I Hagen mangler basiskunnskaper om rengjøring. Hovedmålet er å få ting rent, ikke bare pynte på ting. – Skitten og lukta sitter fortsatt i, mener Torbjørn Røe Isaksen.

Denne uttalelsen kom for å bevise at Fremskrittspartiet ikke er blitt ryddigere i innvandringsdebatten, etter at Vidar Kleppe ble kastet ut av partiet. Det er enkelt å være enig at Hagen er dårlig på rengjøring.

Unge Høyre ønsker å vite hvem som er ”gode nok eller rene nok” til å kalles nordmenn. Hva da med f.eks ”Ali” på 24 år, som er født og oppvokst i Norge, er norsk statsborger, feirer 17.mai og jobber som it-konsulent. Er ikke ”Ali” norsk nok for FrP?
Det skriver Unge Høyre på sin nettside.

Det er på tide at Fremskrittspartiet igjen får høre sin useriøsitet i innvandringsdebatten. I altfor lang tid har partiet fått kjøre solo i media med sine usakligheter, uten at politiske motstandere har slått tilbake. Derfor var Røe Isaksen sitt utspill på sin plass.

I følge Statistisk Sentralbyrå utgjør innvandrerbefolkningen 6.6 prosent (førstegenerasjon og personer født av to utenlandske foreldre) av Norges befolkning. De største nasjonalgruppene er Pakistan, Sverige og Danmark. Det blir derfor galt å hevde at nordmenn blir i mindretall, slik Sandberg og Fremskrittspartiet gjør.

Det er altså enkelt å gi skryt til Unge Høyre i denne sammenhengen. Måtte ungdomsorganisasjonen klare å trekke moderpartiet i samme retning. Et moderparti som har en kommunalminister som altfor ofte skyter fra hofta i debatten om asyl – og flyktningpolitikken.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
  De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • Feirer du Thomas Jefferson?Feirer du Thomas Jefferson?
  Thomas Jefferson oppsummerte liberalismens kjerne i Uavhengighetserklæringen.
 • Mangfold versus enfoldMangfold versus enfold
  Markedet skaper mangfold og politikk skaper enfold. Hva vil du velge?