Ukategorisert

Samene feirer seg selv

På dagen i dag, 6. februar, feirer samene seg selv. Det er den samiske nasjonaldagen med alt det fører med seg.

I mange kommuner og offentlige institusjoner markeres Samefolkets dag, den samiske nasjonaldagen. Det gjøres med det samiske flagget, men også ulike arrangementer. Hva folk gjør i egen fritid, betalt med egne penger har ikke vi noe med, men vi reagerer når det offisielle Norge innfører nok ei nasjonal markering.

Det er betenkelig at samene, som også regnes som nordmenn, markerer en egen nasjonaldag på denne måten. Det er mer enn nok med den vi allerede har, nemlig 17. mai. Slike markeringer skaper nasjonalistiske følelser og strømninger, noe Liberaleren ikke er overbegeistret for.

Hvorfor i all verden skal vi ha nok en nasjonaldag ?

Liberaleren har slett ikke sans for ”myndighetens” markering av denne dagen. Det skaper nasjonalisme, og nasjonalisme er slettes ikke bra. Samene i Norge er nordmenn og vi har allerede mer enn nok med et flagg, en nasjonaldag og en nasjonalforsamling.

Samenes nasjonaldag er ikke til det bedre. Dagen skaper motsetninger mellom mennesker. 6. februar bør avvikles som en dag som markeres av det offentlige.

Mest lest

Arrangementer