Ukategorisert

Tar betalt for sine tjenester

Bergen kirkelige fellesråd har vedtatt betalingssatser for tjenester kirken utfører.

I Bergen vil det heretter koste 805 kroner for en begravelse eller et bryllup. Det besluttet Bergen kirkelig fellesråd onsdag kveld.

Lederen i menighetsrådet i Bergen domkirkemenighet, Otto Grønner, stemte for gebyret og mener dette er helt uproblematisk.
–Skal man drive virksomhet er man avhengig av inntekter. Da synes jeg ikke det er så problematisk å ta 805 kroner i gebyr, sier han til NRK.

Liberaleren er enig med Grønner. Betaling for tjenester bør være uproblematisk. Det må bli opptil oss som forbrukere om vi ønsker å bruke tjenesten blant annet Bergen kirkelige fellesråd tilbyr.

Slike betalingsordninger må det bli flere av i kirken, dersom stat og kirke skiller lag, noe Liberaleren jobber for. Da må medlemmene, men også brukerne betale for tjenester. De skal ikke belastes skattebetalerne.

Hvis vi likevel har et ankepunkt mot gårsdagens vedtak, er det kirkens sammenblanding mellom offentlige overføringer og betalinger fra brukerne. Det forekommer fortsatt kommunale overføringer til kirken i Bergen. Disse må reduseres når andre betalingsordninger utvikles. Kirken skal ikke hente inn sine penger fra alle kanter. Vi er for at brukerne betaler, men det betyr stopp i offentlige overføringer, som tross alt dekkes av oss som skattebetalere.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • For mye folk er ikke problemetFor mye folk er ikke problemet
  Glem befolkningsveksten. Problemet er for lite og for dyr energi. Og Paul Ehrlich.
 • Jeg har hvite privilegierJeg har hvite privilegier
  Morgenbladets sjekkliste er vanskelig å unnslippe.
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
  Trickle down economics er blitt en slags vits. Men ikke la deg lure: Den stemmer.
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?