Ukategorisert

Tar betalt for sine tjenester

Bergen kirkelige fellesråd har vedtatt betalingssatser for tjenester kirken utfører.

I Bergen vil det heretter koste 805 kroner for en begravelse eller et bryllup. Det besluttet Bergen kirkelig fellesråd onsdag kveld.

Lederen i menighetsrådet i Bergen domkirkemenighet, Otto Grønner, stemte for gebyret og mener dette er helt uproblematisk.
–Skal man drive virksomhet er man avhengig av inntekter. Da synes jeg ikke det er så problematisk å ta 805 kroner i gebyr, sier han til NRK.

Liberaleren er enig med Grønner. Betaling for tjenester bør være uproblematisk. Det må bli opptil oss som forbrukere om vi ønsker å bruke tjenesten blant annet Bergen kirkelige fellesråd tilbyr.

Slike betalingsordninger må det bli flere av i kirken, dersom stat og kirke skiller lag, noe Liberaleren jobber for. Da må medlemmene, men også brukerne betale for tjenester. De skal ikke belastes skattebetalerne.

Hvis vi likevel har et ankepunkt mot gårsdagens vedtak, er det kirkens sammenblanding mellom offentlige overføringer og betalinger fra brukerne. Det forekommer fortsatt kommunale overføringer til kirken i Bergen. Disse må reduseres når andre betalingsordninger utvikles. Kirken skal ikke hente inn sine penger fra alle kanter. Vi er for at brukerne betaler, men det betyr stopp i offentlige overføringer, som tross alt dekkes av oss som skattebetalere.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer