Ukategorisert

Må arbeide mot røyk

Valer kommune går nye veier i kampen mot nikotinen. Nå skal lag og foreninger være viktige bidragsytere i kampen mot røyken.

Alle lag og foreninger som jobber aktiviteter for mindreårige, får nå ett nytt krav når de skal søke om støtte fra Våler kommune. Foreningene må forplikte seg til å arbeide mot røyking.

Våler kommune sender i disse dager et brev ut til lag og foreninger som arbeider med barn og unge. Ordføreren vil ha innspill om hvordan det røyke-forebyggende arbeidet best kan gjennomføres, melder NRK.

Liberaleren er ikke tilhenger av kommunale kulturmidler. Vi mener lag og foreninger må stå på egne ben i driften av organisasjonen. Likevel har vi problemer med å forstå ledelsen i Valer kommune. I tillegg til at dette vil sette begrensninger i friheten til mange ildsjeler i kommunen, vil det gjøre livet vanskeligere for det frivillige kulturlivet. Det er mer enn tungt nok for mange lag og foreninger å drive i dag. Nye krav gjør ikke livet lettere.

Lag gjerne holdningskampanjer mot røyking, men dette er et privat ansvar, gjerne for hver enkelt familie.

Formann Bjørn Johansen i Våler Skolemusikkorps mener dette er en merkelig måte å gjøre ting på.
–Siden vi er et musikkorps, synes vi det hadde vært mer naturlig om vi hadde fått et krav som var mer knyttet til kultur, sier Johansen til NRK.
Det er godt sagt av den lokale musikkformannen.

Tags:

Mest lest

Arrangementer