Ukategorisert

Bønder redd for konkurransen

Flere tusen norske bønder tente i går kveld bål i protest mot det siste forhandlingsutspillet fra Verdens handelsorganisasjon, WTO.

–Levende bygder og kulturlandskap kan ikke importeres, sier Knut-Harald Bergum, som tente bål i Fagernes, skriver Nationen.

Flere tusen bønder i hele landet deltok i gårsdagens bålaksjon i protest mot WTOs forslag om kraftige kutt i landbruksstøtte og tollsatser.

Liberaleren har ikke forståelse for aksjonen. For folk flest betyr mer frihandel billigere og mer eksotisk mat. Økt import kan bety økt variasjon for folk flest, til bøndenes store bekymring.

Knut-Harald Bergum har et poeng i at levende bygder ikke kan importeres, men det kan matvarer. Han og andre bønder bør forberede seg på økt konkurranse istedenfor å sette seg fullstendig på bakbeinene. For folk flest vil en kurs endring på dette området være et pluss. Derfor gleder Liberaleren for enhver liberalisering i denne sektoren.

Det bør være fri flyt av varer, også landbruksprodukter. Politikerne skal ikke ha som oppgave å beskytte eget næringsliv, slik våre bønder beskyttes.

Vi skal legge til at Knut-Harald Bergum er leder av Nord-Aurdal bondelag, noe som gir en god forklaring på hans motstand mot liberaliseringen, dessverre.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer