Ukategorisert

Bønder redd for konkurransen

Flere tusen norske bønder tente i går kveld bål i protest mot det siste forhandlingsutspillet fra Verdens handelsorganisasjon, WTO.

–Levende bygder og kulturlandskap kan ikke importeres, sier Knut-Harald Bergum, som tente bål i Fagernes, skriver Nationen.

Flere tusen bønder i hele landet deltok i gårsdagens bålaksjon i protest mot WTOs forslag om kraftige kutt i landbruksstøtte og tollsatser.

Liberaleren har ikke forståelse for aksjonen. For folk flest betyr mer frihandel billigere og mer eksotisk mat. Økt import kan bety økt variasjon for folk flest, til bøndenes store bekymring.

Knut-Harald Bergum har et poeng i at levende bygder ikke kan importeres, men det kan matvarer. Han og andre bønder bør forberede seg på økt konkurranse istedenfor å sette seg fullstendig på bakbeinene. For folk flest vil en kurs endring på dette området være et pluss. Derfor gleder Liberaleren for enhver liberalisering i denne sektoren.

Det bør være fri flyt av varer, også landbruksprodukter. Politikerne skal ikke ha som oppgave å beskytte eget næringsliv, slik våre bønder beskyttes.

Vi skal legge til at Knut-Harald Bergum er leder av Nord-Aurdal bondelag, noe som gir en god forklaring på hans motstand mot liberaliseringen, dessverre.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Konkurranseutsetting er ikke privatiseringKonkurranseutsetting er ikke privatisering
  Konkurranseutsetting er ikke privatisering, uansett hva rødgrønne politikere hevder.
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
  Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.