Ukategorisert

Ap støtter røykeforbudet på utesteder

Ap sluttet seg til regjeringens forslag om forbud mot røyking på alle utesteder fra 1. januar 2004.

Liberaleren har tidligere beskrevet at et flertall på Stortinget støtter røykeforbudet. Også Arbeiderpartiet bruker de ansattes arbeidsforhold som argument for den nye røykeloven.

Det var helseminister Dagfinn Høybråten som i slutten av november i fjor presenterte regjeringens forslag om å innføre totalt røykeforbud på alle norske serveringssteder fra 1. januar 2004. Også SV har varslet at de vil støtte forslaget, mens det foreløpig bare er Frp som har sagt at de er imot et slikt forbud.

De ansatte i serveringsbransjen har gjennom sin organisasjon, Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet, gått inn for et totalforbud.

Vår sympati går til alle utesteder som de siste årene har investert betydelige midler for å imøtekomme kravene i dagens lovverk. Disse investeringene vil være bortkastet om et år. Det er tragisk.

Vi tenker også på alle som liker en god røyk. Den nye røykeloven legger voldsomme hindringer i veien for de av oss som liker å ta en blås.

Sist, men ikke minst, er dette forslaget med på å regulere livene til hver enkelt av oss ytterligere. Loven er med på å legge nye hindringer i veien for friheten vi liberalister er så glad i. Det er vanskelig å skjule vår skuffelse over vedtaket som kommer. Det er skuffende at partier som markedsfører seg selv som talsmenn for frihet kan være med på et slikt løp som helseministeren legger opp til. Skuffende er et mildt ord !

Sosialkomiteen på Stortinget skal etter planen avgi innstilling i saken innen 18. mars. Dessverre er alt håp om et nei-vedtak i saken allerede ute.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer