Ukategorisert

TV-debatten tar seg opp

Debatten om ulike TV-programmet vil helt sikkert ta seg opp utover våren. TV Norge er i gang med såkalt ”søppel-tv” igjen.

Temptation Island er allerede i gang. Der skal par fristes til utroskap gjennom oppholdt på ei eksotisk øy.
I tillegg starter Big Brother om ikke mange dagene. Alle husker de voldsomme reaksjonene sist serien var på lufta.

Liberalerens redaksjon venter sterke reaksjoner også denne gangen. Derfor er vi på forskudd med forsvaret av TV-programmene.

Det er en frihet for TV Norge å sende slike serier. Slik må det være. Markedet må avgjøre om avgjørelsen er uklok eller klok. Med dårlig oppslutning vil kanalen bli straffet gjennom lavere reklameinntekter. Det blir altså opp til hver enkelt seer å gi tilbakemelding til kanalen gjennom vårt valg med fjernkontrollen.

Det er også en frihet for hver enkelt deltaker i seriene. Ingen har blitt tvunget å melde seg på for eksempel Big Brother.

Nøkkelordet for oss som seere er også frihet. Vi velger selv om vi vil se på de ulike programmene gjennom aktivt å bruke fjernkontrollen. De neste ukene vil forskjellige interesseorganisasjoner reagere på innholdet i seriene. Liberaleren har lite forståelse for dette, fordi vi kan velge å ikke å se showene. De som ikke liker Big Brother, trenger ikke å se, rett og slett.

Debatten om aldersgrense vil helt sikkert komme opp i år også. Der bør makten ligge i hver enkelt familie, uten innblanding fra politikerne eller ulike interesseorganisasjoner. Mor, far og unger bør selv regulere dette uten innblanding fra andre.

Ha en fin TV-vår, med eller uten ”søppel-tv”.

Tags:

Mest lest

Arrangementer