Ukategorisert

Støtte Frelsesarmen – aksept av homomobbing?

I Nettavisen forteller den homofile frelsesarme-soldaten Stian at Frelsesarmen diskriminerer homofile – og at det er greit, siden Frelsesarmeen gjør så mye godt ellers. Er det virkelig greit å diskriminere noen – bare man forøvrig er snill og grei?
Liberaleren tar debatten

Homsemagasinet Blikk er det som har gitt Nettavisen historien om Stian. Han føler seg diskriminert som soldat i Frelsesarmeen. Han fikk valget mellom kjæresten og armeen – og valgte armeen. Men han mener dette er urimelig diskriminering.

Problemet til Stian er at ingen vil høre, eller ta debatten. For Frelsesarmeen gjør så mye godt for de svake i samfunnet. Derfor velger det store kobbelet av kjendiser som ellers stiller opp for Frelsesarmeen å overse denne diskrimineringen – eller lar være å tro på hva Stian forteller.

Kjente personer som ellers forsvarer homifiles rett til eget liv, er påfallende tause i saken. Ole Paus sier rett ut at når det gjelder Frelsesarmeens diskriminering av homofile velger han å se en annen vei (med begrunnelsen gitt ovenfor).

Frelsesarmeen sier at de forlanger av sine aktive at de skal være heterofilt gifte. De aksepterer ikke homofilt samliv, og forlanger av homofile at de skal leve i sølibat. Det er det samme som Statskirken har gjort, og som KrF har gjort (jfr. Gåslandsaken for sistnevnte). Felsesarmen anser ikke dette som diskriminering, så lenge de ikke direkte fordømmer homofile (bare samlivet deres). Men de forstår at det føles slik.

Liberaleren forstår begge sider her. Å forlange at voksne mennesker skal nektes å leve ut sin kjærlighet til et annet voksent, samtykkende menneske – er urimelig.
Samtidig forstår vi at en religiøs organisasjon efterlever det de mener står i deres hellige bok; Bibelen. Selv om det går på tvers av mer tolerante moralsyn i dagens samfunn.

I Liberalerens redaksjon har man lenge vært klar over Frelsesarmeens diskriminering av homofile. Spørsmålet her er om man indirekte støtter Frelsesarmeens diskriminering av homofile ved å gi penger til de prosjekter armeen har.

Dette må den enkelte selv vurdere. Personlig mener jeg at svaret er ja. Jeg ønsker ikke å diskriminere homofile, hverken direkte eller indirekte.

Jeg løser dette ved å ikke gi penger til Frelsesarmeen, men istedet til andre som gjør samme gode gjerninger (på andre områder!) men uten å diskriminere.

Hvis så mange gjør det samme som meg, at Frelsesarmeen merker en reell nedgang i inntektene til gode formål, kan det bevege dem til å endre sin diskriminerende praksis.

Men jeg tviler…

Mest lest

Arrangementer