Ukategorisert

Skattelettelser i fare

Da regjeringen møttes til budsjettkonferanse på Jevnaker søndag ettermiddag, ville verken statsministeren eller finansministeren love skattelette.

I et stramt budsjett for neste år, er det allerede klart at kommunesektoren vil bli en budsjettvinner. Kravet fra Kristelig Folkeparti om mer penger har vunnet fram, melder NRK.

I tillegg til å styrke kommuneøkonomien vil regjeringen etter alt å dømme prioritere tiltak mot arbeidsledigheten.

Regjeringen må gjerne lage et stramt budsjett. Det er viktig for blant annet renteutviklingen. Til tross for stramheten må det være rom for nye skattelettelser. Det var Høyres store sak under valgkampen. Å bryte et slikt løfte vil øke politikerforakten.

I Sem erklæringen lover regjeringen en samlet skattelette på 31 milliarder kroner i perioden 2001-2005. Til nå er det gitt 19 milliarder kroner.

Dersom neste år blir uten lettelser, gjenstår 11 milliarder kroner i lettelser på 2005-budsjettet for å innfri Sem erklæringen, som var rimelig moderat i forhold til det som er mulig å få til i den økonomiske politikken. Ingen ting tyder på at regjeringen vil kunne klare å bake inn så store summer i lettelser hvis det blir brødsmuler i 2004.

Regjeringen bør prioritere skattelettelser foran alt annet ! Enkelt og greit.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer