Ukategorisert

Riksmedia ødelegger kommunevalgkampen

Flere lokalpolitikere er bekymret for høstens kommunevalgkamp. De mener riksmedia har for stor makt på dagsorden.

I mange år har flere kommuner slitt med dårlig oppslutning i kommunevalgene. Flere fylker har hatt katastrofe oppslutning. Altfor mange lar vær å stemme i disse valgene. Det er mange årsaker, men et kommunestyremedlem i Nordkapp peker på viktig poeng.

–Det er de nasjonale fjernsynskanalen som gjør at velgerne ikke gidder å delta i kommunevalgene, sier kommunestyremedlem for Høyre, Ingvard Eidsheim til radionordkapp.no.

–Hadde rikspolitikere holdt seg unna, så hadde vi diskutert lokale saker og da hadde interessen blitt større, mener Eidsheim.

Det er ikke sikkert den hele og fulle sannheten er i utspillet til lokalpolitikeren i Nordkapp, men han har et godt poeng. Det ville ha bidratt til større interesse om lokale saker og lokale debatter om stortingspolitikerne holdt seg unna den lokale valgkampen.

Det kan kun gjøres ved at hver enkelt kommune får bestemme sin egen valgdato og valgperiode. Da ville det ha blitt umulig for rikspolitikerne å sette dagsorden for sakene i Nordkapp, Alta, Vågsøy eller Gjøvik. . De ville ikke ha vært interessante nok til at riksmedia satte søkelys på små kommuner.

Større kommuner ville sikkert ha vært mye mer spennende for media. Oslo, Bergen og Trondheim vil uansett ha et søkelys på seg fra både sentrale politikere og riksmedia på grunn av byenes størrelse. Det er ”prisen” en må betale for å være ”stor”.

Debatten om mer fleksible valgløsninger har vært oppe før, uten fornyende resultat. Det er kanskje på tide debatten blomstrer opp igjen ?

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
    Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
  • Ny moderne rettsstatNy moderne rettsstat
    John Rawls rettferdighetsteori er et forsøk på å begrunne politisk makt og se statens funksjon gjennom nye øyne – eller kanskje heller bak et slør?
  • Prøysenisme er god liberalismePrøysenisme er god liberalisme
    “Å forklare essensen av liberalisme gjennom Alf Prøysen, sier du?” Check!