Ukategorisert

Riksmedia ødelegger kommunevalgkampen

Flere lokalpolitikere er bekymret for høstens kommunevalgkamp. De mener riksmedia har for stor makt på dagsorden.

I mange år har flere kommuner slitt med dårlig oppslutning i kommunevalgene. Flere fylker har hatt katastrofe oppslutning. Altfor mange lar vær å stemme i disse valgene. Det er mange årsaker, men et kommunestyremedlem i Nordkapp peker på viktig poeng.

–Det er de nasjonale fjernsynskanalen som gjør at velgerne ikke gidder å delta i kommunevalgene, sier kommunestyremedlem for Høyre, Ingvard Eidsheim til radionordkapp.no.

–Hadde rikspolitikere holdt seg unna, så hadde vi diskutert lokale saker og da hadde interessen blitt større, mener Eidsheim.

Det er ikke sikkert den hele og fulle sannheten er i utspillet til lokalpolitikeren i Nordkapp, men han har et godt poeng. Det ville ha bidratt til større interesse om lokale saker og lokale debatter om stortingspolitikerne holdt seg unna den lokale valgkampen.

Det kan kun gjøres ved at hver enkelt kommune får bestemme sin egen valgdato og valgperiode. Da ville det ha blitt umulig for rikspolitikerne å sette dagsorden for sakene i Nordkapp, Alta, Vågsøy eller Gjøvik. . De ville ikke ha vært interessante nok til at riksmedia satte søkelys på små kommuner.

Større kommuner ville sikkert ha vært mye mer spennende for media. Oslo, Bergen og Trondheim vil uansett ha et søkelys på seg fra både sentrale politikere og riksmedia på grunn av byenes størrelse. Det er ”prisen” en må betale for å være ”stor”.

Debatten om mer fleksible valgløsninger har vært oppe før, uten fornyende resultat. Det er kanskje på tide debatten blomstrer opp igjen ?

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer