Ukategorisert

Ny organisasjon dannet

Organisasjonen «VI RØYKERE» er nå dannet for å bekjempe den mest usosiale lov som er fremmet for Stortinget i nyere tid. Liberaleren har ingen problemer med å gi støtte til nydannelsen.

Vi oppfordrer deg som røyker, eller tolerant ikke-røyker, til å tegne medlemskap og være med å etablere en bred og kraftig opinion for vår hverdagsfrihet, skriver Anders Langholm, konstituert leder i ei pressemelding.

Presset mot røykerne har akselerert formidabelt. Røyking er allerede så å si eliminert i det offentlige rom. Nå skal vi totalforbys å røyke på serveringssteder. Begrunnelsen er at vi «ødelegger andres helse», til tross for at skadevirkningen av passiv røyking er sterkt omdiskutert i fagmiljøer. Totalforbud mot røyking vil rasere en bar- og pubkultur hvor veldig mange mennesker har sitt sosiale liv. Vi påstår at dette er Dagfinn Høybråtens egentlige motiv: Statsråden vil barbere et uteliv han mener er «usunt og umoralsk». Den mest effektive måten han kan gjøre det på er å ødelegge for halvparten av bar- og pubgjester, som faktisk er røykere. Dette er ikke annet enn selvrettferdig moralsk hevn over et «ulydig» folk som velger å overse myndighetenes helseformaninger. Høybråten går til «hellig krig», for å ydmyke og straffe mennesker med en annen og friere livsverdi og livsførsel, heter det i pressemeldingen.

Vi som røyker har gjennom tiår akseptert at vi må ta hensyn til ikke-røykerne. Norge har allerede en av verdens strengeste røykelover. Men å kaste 1,2 millioner mennesker på gaten, i vinterlandet Norge, er et totalitært brudd både med folkeskikk og demokratiske prinsipper.
«VI RØYKERE» krever at Stortinget gir oss en røykelov som vi alle kan leve med. Vi forlanger at demokratiet innrømmer rettighetene til den tredjedelen av befolkningen som røyker, mener organisasjonen ”VI RØYKERE”.

Liberaleren har ingen problemer med å ta med oppfordringen fra den nye organisasjonen: Forsvar din rett; Meld deg inn i «VI RØYKERE» – NÅ!

Sjekk hjemmesiden

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Sivert Sæterbø
Sivert Sæterbø
17 years ago

Hei… Denne røykeloven er totalt verdiløs som forbudslov… Den bygger i all hovedsak på Røykeloven av 1989, med delte lokaler, avtrekk osv.. I tillegg har de bare lagt til den gamle loven, at også beteningen på serveringssteder skal beskyttes..Og det er langt på vei alt !! Å bygge seg teknisk bort i fra tillegget i loven er mye mindre omfattende og mye billigere enn hva servingsstedene måtte gjøre da den gamle loven kom…. Man bare beholder de delte lokalene og avtrekkene…Da er gjesten som ikke liker røyk som før beskyttet etter loven.. I tillegg setter man opp glassvegger der servering… Read more »

Fra arkivet