Ukategorisert

Skremmende

Sosialistisk Venstreparti, SV, gjør utrolige hopp på meningsmålingene for tiden. Liberaleren liker ikke utviklingen.

SVs partileder Kristin Halvorsen ville med 43 representanter hatt den største partigruppen på Stortinget dersom det var valg i dag, viser en måling som Opinion har laget for Aftenposten og NRK.

For første gang i historien viser en meningsmåling at SV ville vært det største partiet på Stortinget, dersom dette hadde vært valgresultatet, melder NRK.

Liberaleren er den første til å innrømme at det finnes mange hyggelige og sjarmerende politikere i SV. Likevel er store deler av politikken til partiet stikk i strid med et godt liberalistisk hjerte, selv om Kristin Halvorsen og co har snakket om enkelt mennesket de siste månedene. Omsorgen for enkelt mennesket følges ikke opp i partiprogrammet.

Litt forenklet og populært sagt kan det sies at hvis SV har hatt makten, ville det ha vært tre spørsmål på selvangivelsen:
Hvor mye penger har du tjent ?
Hvor mye har du betalt i skatt ?
Når kan vi hente resten ?

Så stor del av ansvaret vil de overlate til det offentlige. Da blir det ikke mye frihet igjen på hver enkelt av oss. Skatt er tross alt den største frihetskrenkelsen vi har.

Liberaleren liker ikke utviklingen på meningsmålingene. Vi liker ikke fremgangen til Sosialistisk Venstreparti.

Det finnes liberale mennesker som vil rose SVs holdning til blant annet statskirken og monarkiet. Det er også vi enige i, men disse to sakene er dessverre ikke grunnen til partiets fremgang den siste tiden.

For alle partiene ser mars-tallene slik ut. Endringene er i forhold til Opinions tilsvarende måling i februar.

Frp 24,2 -0,9
SV 22,9 +1,9
Ap 22,9 +0,3
H 13,4 -0,8
KrF 6,8 0,0
Sp 4,9 +0,7
V 2,8 +1,0
RV 1,4 -0,5
Kystp. 0,6 +0,3
Andre 0,3 -1,8

Selv om Frp får to prosentpoeng mer enn SV og dermed har høyest oppslutning, ville valgordningen og mandatfordelingen gitt SV én representant mer enn Fremskrittspartiet.

Mest lest

Arrangementer