Ukategorisert

Et spennende forslag fra DLF

I dag lanserte Det Liberale Folkepartiet, DLF, et godt og spennende forslag på ny valgordning på sin hjemmeside.

I forbindelse med neste Stortingsvalg vil DLF legge frem et forslag til en ny valglov, men vi kan allerede nå avsløre noen av de elementene som dette forslaget antagelig vil inneholde, skriver DLF på sin hjemmeside.

Prinsippet partiet legger til grunn i forslaget er en sperregrense på 4 % med hele landet som en valgkrets. Stortingsmandatene fordeles matematisk etter stemmetall oppnådd i hele landet. Partiene selv fordeler mandatene blant sine kandidater.

Eksempel: Hvis Høyre får 15 % av stemmene, vil det få tildelt 24 representanter, og Høyre bestemmer selv hvilke 24 personer dette skal være. Hvis Senterpartiet får 3,9 % av stemmene, vil de ikke bli representert på Stortinget, hvis DLF fikk bestemme.

Forslaget fra Det Liberale Folkepartiet, DLF, vil bety at en stemme i Oslo er like mye verdt som en stemme i Finnmark. Slik er det ikke i dag. En stemme i landets nordligste fylket er mer verdt enn en stemme på Østlandet. Vi har altså en urettferdig valgordning, noe Det Liberale Folkepartiet påpeker på sin hjemmeside.

Liberaleren er enig med DLF om at noe må gjøre for å likestille de stemmeberettigede. Dagens ordning er rett og slett urettferdig.

Se forslaget til DLF

Mest lest

Arrangementer