Ukategorisert

Drikk mindre brus !

Vi drikker altfor mye brus, hevder Sosial – og helsedirektoratet. På 30 år gikk brusforbruket opp fra 41 til 127 liter.

Årsaken til advarslene fra direktoratet er at i 2001 sørget brusen for at hver enkelt innbygger fikk i seg ni kg sukker, heter det i den årlige rapporten om kostholdet vårt.

–Blant ungdom er inntaket av sukker mye høyere enn ønskelig, og det øker, sier divisjonsdirektør i Sosial- og helsedirektoratet, Gunn- Elin Aa. Bjørneboe i ei pressemelding om den ferske kostholdsrapporten.

Liberaleren reagerer på advarslene fra Sosial – og helsedirektoratet. Folk må selv ta vare på kroppen sin, uten ulike pekefingrer fra statlige organ. Folk må selv bestemme sitt inntak av leskedrikker.

Det er blitt en mote at statlige organer skal advare oss mot ulike helsefarer. Røykerne har lenge vært mobbeofre. Nå er det tydeligvis brusdrikkerne som skal tas. Det eneste som mangler er et lovforbud eller statlige reguleringer, slik at brusdrikkerne får på seg ei statlig tvangstrøye.

Staten tar bort gleden med livet hvis alt vi gjør skal advares mot. Slike advarsler minker livslysten. Det er pussig at de såkalte ekspertene ikke ser dette poenget. Folk må få friheten til å bestemme over egen kropp, selv om det skulle bety at ”vi” gjør usunne ting. Hvor mye brus hver enkelt av oss drikker har ingen statlige tilsyn noe med, rett og slett.

Når en ser på utspillet fra Gunn- Elin Aa. Bjørneboe, er det lett å tenke på utslitte ordspillet: Det er farlig å leve, en vil dø av det !

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
    Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
  • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
    Etter et lengre opphold i Russland etter revolusjonen, begynte illusjonene til leninisten Max Eastman å rakne. Senere i livet endte han opp som frimarkedstilhenger og markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
  • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
    Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.