Ukategorisert

Nå kommer selvangivelsen

Fra i dag venter årets selvangivelse på deg i postkassen. For liberalister er det ingen glede å motta denne forsendelsen fra staten.

Fra og med i dag kan du begynne å se etter selvangivelsen i postkassen. Innen 10. april skal godt over 3 millioner selvangivelser være distribuert i landet.

Sammen med selvangivelsen får du også en foreløpig skatteberegning og varsel om restskatt eller penger igjen.

Det er ingen glede å motta dette brevet. Først og fremst fordi det gir en god oversikt over hva staten har tatt i skatt rett fra inntekten vår. Det blir ikke bedre av å vite at skattetrykket egentlig er mye høyere, ettersom de aller fleste avgifter ikke er inkludert i regnestykket vi mottar.

Det er også lite hyggelig å vite at staten sitter på store mengder opplysninger om hver enkelt av oss, noe som kommer klart frem av oversikten. Nå kan det sies at vi sjøl har oppgitt disse opplysningene, men det gjøres med tvang.

Skattebetalere i de nordligste fylkene vil tradisjonelt være de første som får selvangivelsen. Folk i Østlandsområdet er blant de siste, grunnet folkemengden.

Liberaleren liker ikke brevet fra skattemyndighetene, uansett om ”vi” får igjen penger eller om ”vi” blir skyldige. Skatt er tyveri, og pengene som finnes i oversikten burde aldri ha blitt betalt inn ved tvang. Tyveri, rett og slett !

Mest lest

Arrangementer