Ukategorisert

Stor påskehandel i Sverige

Mange nordmenn vil ”innvandere” Sverige i løpet av påsken. Handel er årsaken til invasjonen.

Nordmenn vil handle for nær 300 millioner kroner på den svenske siden av grensen i påsketiden. Det er 15 prosent mer enn i påsken i fjor, ifølge anslag fra Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon, HSH.

Politikerne klager over situasjonen. De er rimelige misfornøyde med den store grensehandelen. Fremskrittspartiets Øystein Hedstrøm har allerede tatt saken opp i Stortinget, noe han for øvrig gjør med jevne mellomrom.

Liberaleren er av den formening at de fleste av våre stortingspolitikere ikke har grunn til å klage over situasjonen. De har selv lagt opp til grensehandelen med skyhøye avgifter på en rekke populære produkter. De norske prisene på røyk og alkohol trekker folk over på den svenske siden. Kun kraftige avgiftslettelser kan hindre grensehandelen, noe det ikke finnes vilje til i Stortinget.

Vi ønsker folket til lykke med årets påskehandel. Ingen må ha dårlig samvittighet for å handle i Sverige. Norske politikere har selv lagt opp til dette, helt uten hjelp fra andre.

Mest lest

Arrangementer