Ukategorisert

Markering med våre penger

I mange kommuner markerer fagbevegelsen, Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet 1. mai med penger fra kommunebudsjettet.

Torsdag er det klart for nok ei ny 1. mai markering. De fleste politikere og politiske partier bruker anledningen til å markere seg selv. Det er likevel fagbevegelsen og venstresiden som har de lengste tradisjonene på markeringen.

I mange kommuner er det satt av penger via kommunebudsjettet til 1. mai feiringen. Penger de ulike 1. mai komiteene får for å finansiere arrangementene. Offentlige penger, betalt inn av deg og meg, blir altså brukt til politisk profilering, til tross for at mange av oss ikke støtter venstresiden eller fagbevegelsen sine standpunkter.

Alle politikere må mer enn gjerne bruke 1. mai til å markere ulike standpunkt. Arrangementene bør ikke betales over offentlige budsjett. Det er og blir galt at mine skattepenger skal gå til arrangementer som markerer helt andre standpunkter enn jeg setter pris på. Det er det som skjer i praksis når kommuner gir økonomisk støtte til de ulike 1. mai komiteene.

Tags:

Mest lest

Arrangementer