Ukategorisert

Språknasjonalisme og overtro

I kjølvannet av en ny tronarving dukker det opp gammelt grums fra folkedypet.

I Nettavisen så jeg overskriften Skuffet over kongelig navnevalg. Ikke overraskende var det reaksjonære «språkeksperter» som var ute på tokt. Angelica burde vært skrevet med k og aller helst burde det vært skrevet Ansjelika. Maud burde vært skrevet Måd. Dette er et klassisk tegn på fordummende nasjonalisme.

Språk er et middel for kommunikasjon, for å skape forståelse mellom mennesker. I vår globale verden er det viktigere enn noen gang med felles språk på tvers av landegrensene. Så kommer disse elitenasjonalistene og fornorsker vanlige ord og uttrykk slik at de blir forstått av veldig få istedenfor av veldig mange. Et eksempel fra TV-Norge: PD. Det skjønner jo alle hva er. Eller? Selvfølgelig norsk for PC.

Og så vil de at en liten jente skal belastes med et navn inneholde særnorske bokstaver som å. Leve det sære og upraktiske!

Før jeg skulle skrive denne artikkelen gikk jeg inn og sjekket Nettavisen for å finne den riktige linken. Hva ble jeg møtt av? Overskriften: «Slik bli Maud Angelica» De hadde brukt Tarot-kort for å finne ut om hennes fremtid. Fy faen. Hvilken verden er det vi lever i? Det er direkte pinlig å leve i et land der den fremste internettavisen faktisk driver med slikt uvitenskaplig tull.

Jeg skal sendte nettopp følgende mail til vaktsjef@nettavisen.no

Hvis dere skal fremstå som en seriøs internettavis bør dere holde dere for gode til å drive med tarot og annen gammel overtro. Det er patetisk. Ta litt ansvar og fjern artikkel med tittelen: «Slik blir Maud Angelica»

Jeg vil oppfordre alle andre til også å sende meldinger når seriøse aviser fremmer tull som tarot og astrologi.

Mest lest

Arrangementer