Ukategorisert

En solskinnshistorie

19-års gamle Anette Holdhus beviser med sine handlinger at det finnes ekte solidaritet. Liberaleren markerer solskinnshistorien i dag.

Liberalister blir ofte kritisert for å tale kapitalismens sak, noe som medfører en stor grad av riktighet. Liberaleren har ofte kommentarer som handler om økonomi, gjerne kritikk av myndighetens skatteiver. Det er vanskelig å finne tall på hvor mange ganger vi har gjentatt setningen: ”Skatt er tyveri”. Likevel er det saker med myke verdier som rører oss mest i hjerteroten. Aftenpostens omtale av 19-års gamle Anette Holdhus gjorde inntrykk, og ga oss en bekreftelse på at ekte solidaritet finnes.

Mange rødruss har de siste årene samlet inn penger til russefeiringen. Mange har samlet inn store beløp. Det er ikke ukjent at de dyreste russebussene koster oppmot en million kroner. Det sier litt om beløpene som er i omløp i russetiden.

Anette Holdhus har spart opp 75.000 kroner. De pengene skal ikke brukes i russetiden. Nei, hun skal til Ecuador i august, der skal hun arbeide gratis i åtte måneder med funksjonshemmede barn fra slummen. Sparepengene hennes går til reise, kost og losji. Det er utviklingshjelp i praksis og et bevis på ekte solidaritet.

Liberaleren kan ikke gjøre noe annet enn å rose Anette Holdhus. Hun er et glimrende bevis på ekte solidaritet. Liberaleren syns det er bra at ungdom viser positive verdier. Holdhus er et eksempel på at det finnes, helt uten statlig styring og kontroll. Hennes handling, hennes følelser og hennes solidaritet er ektefødt. Det er rett og slett et godt eksempel på u-hjelp i praksis.

Vi er overbevist om at det finnes flere lignende eksempel. Eksempler på utviklingshjelp og verdier liberalister kan slutte helhjertet opp om. Ta gjerne kontakt med oss hvis du vil dele eksemplene med Liberalerens lesere.

Les Aftenpostens sak om Anette Holdhus

Tags:

Mest lest

Arrangementer