Ukategorisert

For mye koffein

Proffsyklist Anita Valen drikker fortsatt kaffe og cola med god samvittighet, og det bør hun ha lov til.

Idrettsutøver eller ikke. Folk må få drikke så mye Coca Cola og kaffe som de vil. Koffein bør ikke være et ulovlig preparat, selv om enkelte organer i kroppen kan reagerer positivt på ”stoffet”.

Det at det finnes maksimalgrenser for hvor mye koffein en idrettsutøver kan ha i kroppen før en konkurranse er latterlig, fullstendig idiotisk. Det er en regel som ekskluderer folk fra idrettsmiljøet og ikke omvendt, slik det bør være.

Syklisten Anita Valen er tatt i doping fordi hun hadde for mye koffein i kroppen etter et ritt i Spania i slutten av mars. Resultatet av A-prøven viser en konsentrasjon på 14,5 mikrogram per milliliter urin. Grensen går på 12,0. Ifølge Valen kommer den avgjørende B-prøven tirsdag i neste uke. Hun risikerer to års utestengelse om den også er positiv.

Denne saken bør gi grunnlag for en ny debatt om doping, både i Norge, men også i internasjonal idrett. Noen av forbudene er rett og slett dustete. Hvis noen er i tvil, så har Liberaleren ingen problemer å innrømme at vi er for et frislipp også på dette området. Doping bør legaliseres, for å gi hver enkelt utøver eiendomsretten til sin egen kropp og for å få like konkurransevilkår i idretten.

0 0 vurdering
Vurdering
Tags:
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Hans J Lysglimt
17 years ago

Her er jeg helt uenig. Doping er ikke ulovlig som sådan, det er ikke voldsmonopolet som blir brukt for å regulere doping, derfor er det fitt opp til den enkelte. Idrettsutøvere har på eget fritt grunnlag dannet institusjoner for å regulere hvordan de konkurerer med hverandre. Dette må de få lov til å gjøre. Det er helt fritt opp til den enkelte idrettsutøver å dope seg så mye de vil, men de kan kan ikke samtidig regne med å være med i det gode selskap. De blir ikke satt i fengesel for å dope seg. Bodybuildere er et godt eksempel.… Read more »