Ukategorisert

KrF på ville veier

En arbeidsgruppe i KrF vil flytte ølsalget fra butikkene og inn i Vinmonopolet. Kristelig Folkeparti er virkelig på ville veier.

Gjennom å flytte ølsalget ut av butikkene og inn på Vinmonopolet, slik arbeidsgruppen foreslår, håper partiet å begrense folkets forbruk av øl. Liberaleren er sterkt uenig i forslaget.

Ringnes-sjef Jan Bodd mener KrF ofrer arbeidsplasser på alkoholpolitikkens alter når partiet foreslår å flytte ølsalget inn på polet, skriver Klassekampen.

Vi er enig med Bodd, men ikke bare på grunn av arbeidsplassene. Forslaget innebærer en frihetsinnskrenkning for oss som forbrukere og for hver enkelt butikk, som bør få velge selv om de vil selge øl eller ikke.

Forslaget vil også bety mer smugling og at folk kjøper sterkere ting som sprit når de først er på polet. Det er rett og slett dårlig alkoholpolitikk. Det er enkelt å vise til en rapport fra Statens institutt for rusmiddelforskning, SIRUS, som sammenligner tall fra årene 1980 og 2000. Til tross for betydelig færre skjenkesteder i 1980, var det et høyere konsum av alkohol sammenlignet med år 2000. Det er altså liten sammenheng mellom tilgjengelighet og konsum. Derfor er forslaget fra arbeidsgruppen i KrF en katastrofe, hvis det ordet kan brukes på en slik sak.

Tags:

Mest lest

Arrangementer