Ukategorisert

Ja til OL ?

Stortingsrepresentantene i Nord-Norge støtter opp om planene om Olympiske Leker i Tromsø i 2014.

NRK har gjort en undersøkelser som viser et stort flertall for OL i Tromsø i 2014 blant stortingsrepresentantene fra Nord-Norge. Dette til tross for Tromsø kommune sine anslag om at lekene vil koste skattebetalerne 10 milliarder kroner.

Prislappen på 10 milliarder er et beskjedent anslag. Prisen vil bli høyere, men det er den summen Tromsø kommune ber om i statlig støtte. Likevel støtter Stortingsrepresentantene planene, til tross for en enorm prislapp.

Det er betenkelig at politikerne støtter disse planene. Det minner litt om valgkampen i 1989, der Anders Aune gikk til valg i Finnmark med to saker, nemlig mer skattelettelser og økte subsidier. Dette henger ikke på greip. Det er umulig å ønske skattelettelser, samtidig som en ønsker økte offentlige overføringer.

Hvis 10 milliarder brukes på Olympiske Leker i Tromsø kan politikerne se langt etter skatte – og avgiftslettelser. Det er rart at politikerne ikke ser dette. De Nord-norske politikerne er de som sterkest jobber for å bevare tiltaksonen. Det er umulig dersom staten skal betale for Olympiske Leker i 2014.

Det er på tide å legge fantasien til side i det politiske liv. Det bør Nord-Norge innse.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer