Ukategorisert

Nasjonaldagen

I dag, 6. juni, har Sverige sin nasjonaldag, eller ”Svenska flaggans dag” som den kalles i vårt naboland.

Det er en stor forskjell på vår feiring av 17. mai mot den markeringen svenskene har av 6. juni. Mens Norge fremhever nasjonale følelser med flagg, tog, taler, går svensker flest på jobb på sin nasjonaldag.

Sveriges riksdag har bestemt at 6. juni skal bli almen helligdag. Det skal skje med virkning fra 2005, siden 6. juni neste år faller på en søndag. Det betyr at fremtidens feiring i Sverige kan bli lik den vi har i Norge. Legg merke til ordet kan, for det er ingen selvsagt ting at svenskene vil kopiere vår feiring.

Som liberalist har undertegnede sans for den markeringen Sverige har i dag. Det er en vanlig dag, med små markeringer i lokalsamfunnet, på arbeidsplassen og skolen. De nasjonale følelsene er nedtonet.

Liberaleren gratulerer våre svenske venner med dagen i dag !

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer