Ukategorisert

Finne på bærtur

Det er Senterpartiets ordførerkandidat i Tromsø, Geir Finne, som har pønsket ut ideen. En ide om å pålegge folk i Tromsø en egen OL–skatt.

Hver eneste husstand i Tromsø kommune bør betale 400 kroner året som en egen OL-skatt. Skatten betales i fire år og skal finansiere Tromsøs søknad om OL i 2014, foreslår Geir Finne.

Forslaget er utrolig dumt. Først og fremst fordi det er prinsipielt forkastelig. Tromsø kommune kan ikke pålegge byens innbyggere en ekstra skatt. En skatt slik Finne ønsker, vil gi 40 millioner kroner på fire år, nok til å finansiere søknaden om Olympiske Leker i ishavsbyen.

Norge har allerede for høyt skattetrykk, og skatt er penger som politikerne stjeler fra hver enkelt av oss. Det er urimelig at tyveriet skal utvides, selv om det skal finansiere et aldri så godt eller populært offentlig tiltak. Vil Finne og hans likesinnede betale mer skatt, bør de inngå frivillige avtaler med Tromsø kommune.

Det er om lag 25000 husstander i Tromsø. En OL-skatt på 400 kroner i året i fire år vil gi 40 millioner kroner. Ser en arrangementet i sammenheng med dette regnestykket, vil alle også oppdage hvor urealistisk det er å arrangere OL i Tromsø i 2014. Arrangementet vil koste 10 milliarder. For å finansiere en slik sum, må ikke bare innbyggerne i Tromsø betale for arrangementet via skatteseddelen. Alle oss andre må også bidra, og her ligger Liberalerens ankepunkt mot en offentlig betalt vinterfest i Norge. Ikke bare i Tromsø, men også i Lillehammer. Vi ønsker rett og slett ikke bruk av skattepenger !

Geir Finne og andre politikere i Tromsø må snart komme ned på bakken. Det er utrolig at de selv ikke ser galskapen i forslagene som kommer med jevne mellomrom fra ishavsbyen.

Mest lest

Arrangementer