Ukategorisert

Tull av Larsen Asp

Likestillingsdirektør Mona Larsen Asp mener kvinnelige idrettsutøvere som stiller opp i pressen ødelegger for likestillingen.

Denne uttalelsen er tullete fra likestillingsdirektøren. Den setter stygge merkelapper på utøvere som har vært med på oppslag. Både norske utøvere, men også mange fra andre land. Hun kan umulig mene de ulike oppslagene ødelegger for likestillingen. Hvis det er tilfellet, står likestillingskampen rimelig svakt. Da kan en med rette et stort spørsmålstegn med den jobben byråkratene og politikerne har gjort de siste tiårene.

Mona Larsen Asp sier at det er trist å se på kvinnelige toppidrettsutøvere som stiller opp i blader nesten uten klær, og at de ødelegger for likestillingen. Hvis det er trist for den godeste Larsen, bør hun slutte å se bildene og lese de ulike oppslagene. Også idrettsutøverne bestemmer over sin egen kropp. Det betyr frihet til å gjøre hva de vil med den. Vil de bruke den friheten til flotte bilder i blader og magasiner, da er det et valg hver enkelt tar. Liberaleren har ingen grunn til å kritisere valgene, tvert imot. Mange av bildene er virkelig fine.

Idrettsjentenes posisjon blir ikke svekket av flotte bilder, tvert imot. Vi lever i Norge i 2003, ikke Pakistan, som Linda Medalen brukte som argument mot Larsen Asp. Vi er hjertens enig med Medalen.

Mest lest

Arrangementer