Ukategorisert

Foreslår pils-provokatører

Kristelig Folkepartis ungdomsorganisasjon, KrFU, vil ha pils-provokatører. Denne ungdomsorganisasjonen vil aldri bli helt fornøyd før ølsalget i butikkene er opphevet for godt.

KrFU mener det er altfor lett for ungdom under 18 å kjøpe alkohol, og vil tillate bruk av provokatører for å avsløre ulovlig salg.

–Kommunen eller kontrollmyndigheten skal etter tips kunne sende inn en person som er under 18 for å sjekke om det foregår ulovlig salg, sier KrFU-leder Per Steinar Osmundnes til TV 2 Nettavisen.

Bakgrunnen for forslaget er økt tilgjengelighet for alkohol de siste årene. En tilgjengelighet liberale krefter i mange forskjellige miljøer har jobbet lenge for.

Forslaget fra KrFU bør ikke tas til etterretning. Selvsagt er det ungdom som ikke er gammel nok som får kjøpt alkohol, dessverre. På samme måte som ungdom lyver på alderen sin for å leie en 18-års film på video eller ”snike” seg inn på kino, på en film med for høy aldersgrense. Det vil alltid være hull i lovverket som kan utnyttes, men hullene kan ikke tettes med kun kontroller. Det er snakk om holdninger, og de bør skapes gjennom hjemmet. Foreldre og foresatte har en like stor oppgave og ansvar som butikkene i denne sammenhengen.

Liberaleren har en mistanke om at KrFU har en annen agenda enn å bli kvitt ulovlig pilssalg, nemlig å fjerne butikksalget. Vi håper denne ungdomsorganisasjonen aldri får gjennomslag for sine holdninger. Det vil gjøre livet betydelig fattigere.

Tags:

Mest lest

Arrangementer