Ukategorisert

Foreslår pils-provokatører

Kristelig Folkepartis ungdomsorganisasjon, KrFU, vil ha pils-provokatører. Denne ungdomsorganisasjonen vil aldri bli helt fornøyd før ølsalget i butikkene er opphevet for godt.

KrFU mener det er altfor lett for ungdom under 18 å kjøpe alkohol, og vil tillate bruk av provokatører for å avsløre ulovlig salg.

–Kommunen eller kontrollmyndigheten skal etter tips kunne sende inn en person som er under 18 for å sjekke om det foregår ulovlig salg, sier KrFU-leder Per Steinar Osmundnes til TV 2 Nettavisen.

Bakgrunnen for forslaget er økt tilgjengelighet for alkohol de siste årene. En tilgjengelighet liberale krefter i mange forskjellige miljøer har jobbet lenge for.

Forslaget fra KrFU bør ikke tas til etterretning. Selvsagt er det ungdom som ikke er gammel nok som får kjøpt alkohol, dessverre. På samme måte som ungdom lyver på alderen sin for å leie en 18-års film på video eller ”snike” seg inn på kino, på en film med for høy aldersgrense. Det vil alltid være hull i lovverket som kan utnyttes, men hullene kan ikke tettes med kun kontroller. Det er snakk om holdninger, og de bør skapes gjennom hjemmet. Foreldre og foresatte har en like stor oppgave og ansvar som butikkene i denne sammenhengen.

Liberaleren har en mistanke om at KrFU har en annen agenda enn å bli kvitt ulovlig pilssalg, nemlig å fjerne butikksalget. Vi håper denne ungdomsorganisasjonen aldri får gjennomslag for sine holdninger. Det vil gjøre livet betydelig fattigere.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • Voltaire – vi trenger deg!Voltaire – vi trenger deg!
  Filosofen Voltaire formulerte selve essensen for forsvaret av ytringer.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
 • Feirer du Thomas Jefferson?Feirer du Thomas Jefferson?
  Thomas Jefferson oppsummerte liberalismens kjerne i Uavhengighetserklæringen.