Ukategorisert

Frp frem på uheldige saker

Fremskrittspartiet går frem på meningsmåling AC Nielsens har utført for Avisenes nyhetsbyrå. Ikke en gang Carl I Hagen legger skjul på hvorfor fremgangen kommer.

Fremskrittspartiet går frem med 2,4 prosentpoeng i en ny meningsmåling. Carl I. Hagen mener at innvandringspolitikken hjelper Frp fremover.

Hagen har rett. Partiet har brukt de siste tids uheldige saker kynisk, og har dermed fått fremgangen på gallupen. Hagen bør også skjønne at å spille på fremmedfrykt gjør han og partiet uspiselig for svært mange. Han kommer aldri inn i regjeringsvarmen med å spille på slike strenger.

I følge Dagsavisen har Frp langt på vei gitt regjeringen og de andre politiske partiene ansvaret for drapet av den 83 år gamle kvinnen i Haugesund. To asylsøkere er som kjent siktet for drapet, og Frp mener at dette har en direkte sammenheng med den «dumsnille» innvandringspolitikken. Dette resonnementet blir for dumt. Det er det samme som å gi Frp skylden for mange av dødsfallene i trafikken fordi Fremskrittspartiet er for en liberal alkoholpolitikk. Helt uverdig !

Den politiske debatten den siste uken gir et klart og godt bilde på hvorfor Fremskrittspartiet ikke er inne i den politiske varmen. De blander hummer og kanari i sørgelige saker. Det er snakk om å bygge opp om fremmedfrykten, noe som ikke er et politisk parti verdig.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kai
Kai
18 years ago

Jeg synes det er flott at politikere stilles til ansvar, gjerne av politikerkolleger. På den måten øker politikerforakten og raseriet mot politikerne. Selvsagt har den umoralske innvandringspolitikken Bondevik står for negative konsekvenser. Jeg har aldri hørt Bondevik si at hvis vi åpner grensene for flyktninger og innvandrere betalt av skattebetalernes penger så vil det føre til mer korrupsjon, mer kriminalitet og mer sosial uro. Men det er sannheten. Så lenge velferdsstaten er generøs og universell så vil kriminelle innvandrere komme. Bare en liberal innvandringspolitikk vil gi positive effekter, slik innvandringen til Amerika viste. FrP har rett i mye i innvandringspolitikken,… Read more »

Bent Mosfjell
18 years ago

Det er ikke riktig at innvandringen vil være drepende under velferdsstaten selv om den vil være enda bedre i et fritt samfunn. La meg nevne fire grunner: – Hessam, fra Iran – Salim, kurder – Tom, fra Syria – Shah, fra Pakistan Disse har jeg jobbet sammen med eller jobber jeg fortsatt sammen med. De bidrar aktivt med å skape verdier, selv under velferdsstaten. Mennesker skaper ting og bidrar således positivt til samfunnet de lever i. Det krever et minstemål av initiativ til å bryte opp fra der man kommer fra, uansett. Dette betyr at innvandrere er mer risikovillige og… Read more »

Kai
Kai
18 years ago

>Men så er det jo noe som heter frihet, og den >bør tas vare på uavhengig av kost-nytte, selv i >en velferdsstat. Det er ingen frihet i innvandringspolitikken så lenge jeg blir tvunget til å betale sosialhjelp, arbeidsledighetstrygd, asylmottak, fengselsutgifter, norskopplæring, advokatutgifter… Det er en total kortslutning å snakke om frihet i denne sammenhengen. Det er som å høre sosialistene snakke om at vi må ta penger fra A for å gi til B, slik at B får frihet. >La meg nevne fire grunner: >- Hessam, fra Iran >- Salim, kurder >- Tom, fra Syria >- Shah, fra Pakistan Men… Read more »

Bent Mosfjell
18 years ago

Beklager sent svar. Du skriver: > Det er ingen frihet i innvandringspolitikken så > lenge jeg blir tvunget til å betale > sosialhjelp, arbeidsledighetstrygd, asylmottak, > fengselsutgifter, norskopplæring, > advokatutgifter… Det er en total kortslutning > å snakke om frihet i denne sammenhengen. Det er > som å høre sosialistene snakke om at vi må ta > penger fra A for å gi til B, slik at B får > frihet. Du blander to ting her. Handlingen som sådan og mulige tilhørende, mulige konsekvenser innen velferdsstaten. Det å innvandre innebærer ingen kostnader for andre enn innvandreren. Selve innvandringen er således… Read more »

Fra arkivet