Ukategorisert

Drikker for mye på jobben?

Stortingspolitikere på komitéreiser i utlandet drikker for mye alkohol i arbeidstiden, mener stortingsrepresentant Finn Kristian Marthinsen fra Kristelig Folkeparti.

Vi merker agurktiden. Endelig har en helt anonym stortingsrepresentant klart å markere seg selv, riktig nok med et tvilsomt utspill.

Finn Kristian Marthinsen vil forby de folkevalgte å drikke alkohol på utenlandsreiser.
KrF-politikeren og presten er nå lei av at stortingskollegene drikker alkohol både til lunsj og på ettermiddagen på reisene i Justiskomiteen.

Ingen i Liberalerens redaksjon har vært tilstede på utenlandsreisene det vises til i utspillet. Dermed kan vi verken avkrefte eller bekrefte påstanden. Likevel virker det hele nokså tvilsomt, ettersom Marthinsen ikke vil gi et eneste eksempel.

Som liberalist er det vanskelig å godta nye lovforbudt. Det samme vil gjelde spesielle lover for våre stortingsrepresentanter. Vi har rett og slett ikke tro på at lovverket kan regulere livene på en god måte hele tiden. En regulering om at stortingsrepresentantene ikke skal få drikke alkohol på reisene virker veldig unødvendig. Hver enkelt representant må gå i seg selv, vise seg ansvaret bevist, uten å ty til nye lover.

Det er merkelig at Finn Kristian Marthinsen og andre har sånn tro på at nye lover hele tiden skal være svaret på alt som oppfattes som et problem. Der er den store forskjellen på oss som er liberalister i forhold til alle andre.

Vi må nevne i samme slengen at ingen i Justiskomiteen kjenner seg igjen slik bildet tegnes av Finn Kristian Marthinsen. Vi antar at Knut Storberget ville ha vært enig med KrF-politikeren dersom alkoholen var et problem på reisene.

Tags:

Mest lest

Arrangementer