Ukategorisert

Gro går av

I dag overlater Gro Harlem Brundtland stillingen som direktør i WHO til sin etterfølger. Dermed er hennes periode over i helseorganisasjonen.

Brundtland har sittet i jobben i fem år, og sikkert fornøyd med jobben hun har gjort. WHO er mektigere i dag enn før Gros tid. Mektigere på godt og vondt.

For Liberalerens skribenter er det ingen ulempe at Brundtland nå slutter i jobben. Mer enn en gang har hun irritert oss kraftig med sine utspill. Det er spesielt på saker der vi mener enkeltmenneskene selv skal styre sin frihet og sitt ansvar at kollisjonene har vært størst.

Hun vil sikkert få skryt for jobben hun har gjort, men det er fra miljøer som ikke forsvarer liberale standpunkter. Hun har forstyrret rollefordelingen mellom hva som er et privat ansvar og hva det offentlige bør ta seg av. Den statlige styringen får for mye makt med Gro Harlem Brundtland ved roret.

Mest lest

Arrangementer