Ukategorisert

Vi bør endre holdningen

En undersøkelse i Sverige viser at halvparten av alle homofile og bifile føler at arbeidskollegene har fordommer mot dem.

Det er resultatet i en svensk undersøkelse utført våren 2003. Over 13 000 personer svarte på spørsmål om hvilke vilkår homofile og bifile har i arbeidslivet.

Mer enn hver fjerde svarte at de har valgt å holde legningen sin skjult på arbeidsplassen. I undersøkelsen utført av Arbeidslivsinstituttet svarer altså halvparten at de føler fordommene fra kollegene.

Selvsagt kan undersøkelser og statistikker vinkles slik oppdragsgiver får de svarene de vil ha. Likevel er det bekymringsverdig at mange føler usikkerheten på grunn av legningen.

Undersøkelsen er fra Sverige, men tallene kan sannsynligvis overføres til oss på andre siden av grensen på grunn av likhetene mellom Sverige og Norge.

Det gjør vondt i et liberalt hjerte at folk ikke føler seg komfortabel på grunn av legningen. Slik bør det ikke være. Alle mennesker er like mye verdt eller betyr like mye uansett hvilken kjønn en tiltrekkes av.

Les mer hos Arbeidslivsinstituttet

Mest lest

Arrangementer