Ukategorisert

Bør bestemme egne regler

Diskotekeier Kim Clausen bør få bestemme sine egne inngangsregler på sitt eget diskotek, uten innblanding fra verken statlige eller kommunale byråkrater.

Sandefjord kommune reagerte raskt når Catman`s ville ha en øvre aldersgrense på 35 år. Fra ordføreren i Sandefjord fikk Catman`s vite at kommunen vil se nærmere på saken, og fra kommuneadvokaten fikk diskoteket klar beskjed om at det er ulovlig for byens utesteder å lage fiffige regler etter eget forgodtbefinnende. Dermed må Clausen fortsette å ha de reglene kommunen syns er best.

Diskoteket Catman`s og eier Kim Clausen ønsket en øvre aldersgrense på 35 år for å få bort eldre menn som ”siklet” etter yngre jenter. Det er nokså uvanlig at slike saker blir kjent. De fleste serveringssteder holder seg til en nedre grense som ofte knyttes til alkoholservering, men det er sjelden noen setter en øvre aldersgrense.

Det prinsipielle i denne saken er spennende. For å ivareta eiendomsretten på en god måte bør Kim Clausen bestemme sine egne regler for å komme inn i hans diskotek. Det er han som eier og driver plassen, og han bør vite hvor skoen trykker. Vil han lage et rent ungdomstilbud, så bør han ha lov til dette.

Forsvar av eiendomsretten i så stor grad kan også gi noen uheldige ringvirkninger. Diskoteker kan komme til å nekte innvandrere for å ta et eksempel. Det er likevel noe vi må kunne leve med. Eierne bør ha full frihet i hvordan driften skal være. Markedet vil på en ypperlig måte regulere slik at alle og enhver vil finne ”sine” uteplasser. Det vil være alltid være plasser der de over 35 år ønskes velkommen. Rett og slett fordi det vil gi penger i kassen for driverne.

Undertegnede kunne forresten tenkt seg å lage en bar og pub kun for røykere. Folk som ikke røyker er ikke velkommen i denne baren. Jeg tror jeg hadde blitt millionær på et slikt prosjekt, men lovverket tillater ikke slik ”diskriminering”, dessverre.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer