Ukategorisert

Ikke økt alkoholsalg

Butikkene selger ikke mer alkohol i år sammenlignet med i fjor, til tross for rusbrusens inntog i butikkhyllene.

Til tross for at ølflasker har fått følge av rusbrus i butikkhyllene, selger ikke butikkene mer alkohol i år enn i fjor, viser halvårstallene fra Vin- og brennevinsleverandørenes forening og Bryggeri- og mineralvannforeningen

Liberaleren har påstått mange ganger at det ikke automatisk er en sammenheng mellom konsum og tilgjengelighet. Disse rapportene bekrefter påstanden.

–Overraskende, er den knappe kommentaren KrFs nestleder Knut Arild Hareide gir til Aftenposten.

Kristelig Folkeparti er den største motstanderen av rusbrussalget i butikkene. De har prøvd å flertallet på Stortinget med på et forslag om å flytte produktene over til Vinmonopolet. Heldigvis er det ikke flertall for dette. Halvårstallene bør også styrke argumentene til flertallet, til KrFs store fortvilelse.

Gang på gang er det blitt hevdet at ferdigdrinker vil ha en dramatisk effekt på alkoholkonsumet. Men det har verken skjedd noen økning i totalsalget av alkohol i dagligvarehandelen, eller noen økning i alkoholkonsumet blant unge, i følge tallene. Dette bør bety at politikerne nå bidrar til en alkoholdebatt basert på fakta, og ikke på synsing og myter.

Kristelig Folkeparti er de som oftest gjør alt de kan for å opprettholde gamle og dårlige myter

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer