Ukategorisert

Carl I Hagen – ut av banen!

Hagen elsker å spille martyr hver gang det blir en motbakke. Det har nærmest blitt en sport å framstå som en som skyves ut i kulden.

I helgen ble Nord-Norges største fotballturnering arrangert i Alta. For oss som har vært tilstede på arrangementet er det kun en ting å si: Fantastisk! Det er idrettsgleden som står i sentrum for et par hundre lag og et par tusen spillere, trenere og lagledere.

Foran årets turnering gjorde Fremskrittspartiet et stort poeng av at Carl I Hagen skulle komme å kaste glans over arrangementet med sitt politiske budskap. Vi som fulgte saken via media forsto fort at partiformannen ikke var velkommen på turneringsområdet med sitt budskap. Han skulle selvsagt få fremføre det han ville si, men ikke på stadionområdet, noe som ikke er unaturlig. Banene skal brukes til fotball og idrettsglede og ikke til politikk. Carl & co ble henvist til området utenfor gjerdet.

Fremskrittsparti gjorde et stort poeng av at de andre partiene ville ha Frp unna fordi frykten for Hagens budskap skulle være så stor. Dette stemmer rett og slett ikke. Altaturneringen har siden starten for 21 år siden vært kjemisk fri for partipolitikk. At Frp ikke fikk ha stand på fotballområdet er Alta IF sin avgjørelse. De politiske konkurrentene har ikke hatt et ord med i laget, bokstavelig talt. Derfor er det irriterende å se Hagen spille martyr, der han gjør andre til skyteskive på en slik sak.

Fremskrittspartiet burde hatt antenner nok til å styre unna ei fotballturnering for aldersbestemte lag. Det blir helt feil setting, uansett hvilket parti som hadde rigget seg til med partifargene. Selv om Frp hadde fått ja til å holde politiske appeller, burde partiledelsen vært utstyrt med såpass til fornuft at de hadde styrt unna hele arrangementet.

Det finnes nok av forsamlingslokaler der man kan invitere til debatt. Det skulle være unødvendig å lage politisk støy på en arena der idrettsglede, sosialt samvær og forbrødring er selve essensen. Der skiller Fremskrittspartiet seg fra andre. Det finnes ikke magemål i kampen for oppmerksomheten.

Som arrangør av turneringen bør Alta IF ha den fulle friheten til å bestemme innholdet i Altaturneringen. Når idrettslaget ønsker et politikerfritt arrangement, må det aksepteres. Ingen bør trekke motivet i tvil, heller ikke Fremskrittspartiet.

Mest lest

Arrangementer