Ukategorisert

Legning bør ikke ha betydning

Homofile politikere bør ikke diskrimineres i forhold til heterofile politikere. Legningen bør ikke spille noen rolle når folk velger sine politikere i høstens kommune – og fylkestingsvalg.

Venstres Olaf Thommessen reagerer kraftig på at lederen for Islamsk Råd i Norge nærmest går ut og oppfordrer muslimer til å boikotte homofile politikere. Utspillet fra Venstre-politikeren forteller hvor litt om hvor langt partiet Venstre er kommet når det gjelder holdninger. Liberaleren har sans for Thommessen sitt standpunkt og utspill.

Det var i Dagsavisen tidligere denne uken at Leder for Islamsk råd, Mohammad Hamdan, gikk ut med sin kritikk av den selvutnevnte homopolitikeren, Erling Lae i Høyre. Hamdan gir utrykk for at han tror svært få muslimer vil stemme på Høyre etter dette utspillet. Dette begrunner Hamdan med det strengt religiøse synet på homofili.

Vi forsvarer ikke Høyre på noen måte, men partiet bør ikke utelukkes fordi det finnes mange profilerte homofile som stiller til valg. Også muslimer bør respektere de med en ”annerledes” legning.

–Norge er det ikke akseptabelt å diskriminere mennesker på bakgrunn av seksuell legning, uavhengig av ditt religiøse ståsted, fortsetter Thommessen. Venstrepolitikeren fortsetter med å oppfordre mer liberale muslimer i Norge til å ta avstand fra Hamdans uttalelser. – Integrasjon er et toveis ansvar, der den enkelte innvandrer må forstå norske normer og verdier. Der det norske samfunn må legge forholdene til rette, og der fordommer må bekjempes enten de kommer fra muslimer eller fra Fremskrittspartiet, sier Olaf Thommessen til venstre.no.

Liberaleren kan ikke gjøre annet enn å slutte seg til utsagnene til Thommessen.

Liberaleren skriver dessverre med jevne mellomrom artikler om lesbiske og homofile. Dessverre fordi vi bør være kommet så langt at spalteplassen bør brukes på helt andre saker. Det må snart være verdens mest naturlige ting å være homofil og lesbisk. Hvilket kjønn en tiltrekkes av skal ikke spille noen som helst rolle.

Liker du holdningen til Liberaleren og Olaf Thommessen, så kan vi pent og pyntelig minne om at denne Venstre-politikeren stiller til valg i hovedstaden på Oslo Venstre sin liste.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer