Ukategorisert

Sexy valgkamputspill

Finnmark Høyres fylkesordførerkandidat har startet valgkampen med lovnader om at fylkeskommunen forsvinner hvis Finnmark Høyre får bestemme de neste fire årene.

Birger Westlund lover å legge ned Finnmark fylkeskommune, og har foreløpig kun snakket om denne saken så langt i valgkampen. Han vil overføre de fylkeskommunale oppgavene til kommunene.

Liberaleren syns det er tøft av Finnmark Høyre å love at Westlund vil bli den siste fylkesordføreren i fylket.

Nå er det enklere å love dette enn å følge saken opp i praksis. Norge har tre forvaltningsnivåer. Disse vil vi fortsatt ha helt til sentrale myndigheter bestemmer noe annet. Det er altså ikke bare opp til velgerne i Finnmark, Finnmark Høyre eller Birger Westlund å bestemme om fylkeskommunen skal bestå eller ikke.

Liberaleren er for nedleggelse av fylkeskommunen. Vi vil overføre oppgavene til andre som kan gjøre de minst like godt. Både private, men også kommunene kan drive det fylkeskommunene driver i dag.

Nedleggelse av fylkeskommunen er effektivisering av offentlig sektor!

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
    Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
  • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
    Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.
  • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
    For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.