Ukategorisert

Schanche ba om unnskyldning

I dag ba endelig Martin Schanche om unnskyldning for slaget mot en AP-politiker i Drammen i forrige uke. Liberaleren gir deg brevet han har sendt ut i dag.

Du skal ikke!

Fredag, 29. august var jeg så heldig å få være speaker på et Olabil-løp i Ski, Akershus. Smilende barn, stolte foreldre og en varm kveldsol la en vakker ramme om arrangementet.

Efter en stund kommer en liten pjokk med bekymrede øyne, men med fast og lav stemme sier han noe som: sant, man skal ikke slå. Langsomt blekner mine egne meninger og behov ved antagelsen om, at denne pjokken umulig er alene der ute. Vissheten om det gale jeg hadde gjort, trenger seg på. Ord som beklage eller unnskyld mister styrke og betydning – jeg står mentalt avkledd. Barnelærdommen trenger seg på som eneste løsning.

Jeg vil gjennom dette skriv be samtlige, uten unntak om tilgivelse for den sorg, harme, skuffelse og smerte de måtte ha opplevd gjennom mine feilgrep.

Det er mitt oppriktige ønske til samtlige det måtte angå: La oss sammen prøve å la ærlighet og vilje til redelighet styre moralen, både i dagligliv og valgkamp.
For de spesielt interesserte vil jeg si: Vårt juridiske system har lange køer og min sak skal slett ikke forlenge disse. Boten godtas.

Med vennlig hilsen, Martin Schanche

Dessverre satt unnskyldningen langt inne. Han burde aldri ha slått, og når han først gjorde det burde unnskyldningen ha kommet like etterpå.

Liberaleren håper valgkampen kan dreie seg om andre saker de neste 14 dagene. Kommunevalgkampen bør dreie seg om helt andre ting en ”slåssing” mellom to kandidater på en skoledebatt.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer