Ukategorisert

Laber interesse for valget

Valgforskerne mener det blir rekordlav oppslutning i årets kommune og fylkestingsvalg. Det er på tide med ny valgordninger for kommunevalget.

–Interessen ute blant folk er laber foran årets valg. Det kan Frp-formann Carl I. Hagen fortelle etter å ha drevet intens valgkamp de siste ukene, melder P4.

Hagen har god nese for hva som rører seg ut i gaten. Han er heller ikke alene som kommer med en slik spådom. Valgforskerne har hevdet dette lenge.

Med dårlig valgdeltakelse i årets valg bør valgordningene for kommunevalget gjøres om. Hver enkelt kommune bør bestemme sin egen valgdato. Ordningen er allerede forsøkt ut, men kanskje uten spesielt godt hell. Nittedal gjorde et forsøk tidligere i år, men også der var det lav oppslutning. Likevel var valgkampen i Nittedal spennende. Det var fokus på lokale saker, noe som ikke har vært tilfelle i årets valgkamp.

Kommunene må også få mer frihet enn det som er tilfelle i dag. Kommunestyret bør bestemme mer enn kloakktraseen. Det må en gjenreisning av lokaldemokratiet. Kun på denne måten vil velgerne føle medbestemmelse. Får en følelse av å bestemme mer av egen fremtid vil interessen øke. Frihet er nøkkelordet i kampen om å få økt valgoppslutning.

Mest lest

Arrangementer