Ukategorisert

Hurra for internasjonalt press

Amina Lawal vant fram med anken og slipper å bli steinet til døde.

Småbarnsmoren Amina Lawal var dømt til døden for å ha født et barn utenfor ekteskap. Det er strengt forbudt ifølge Sharia-lovene som gjelder i de nordlige delstatene i Nigeria. Torsdag ble hun frikjent av en ankedomstol.

Denne saken har vært omtalt svært lenge. Mange har engasjert seg i skjebnen til Amina Lawal. At hun vant frem med ankesaken er en seier for fornuften.

Mange skal ha æren for utfallet. Ingen nevnt, ingen glemt er et godt ordtak. Likevel er det lett å trekke frem Amnesty. De har mobilert voldsomt for å få det ønskede resultatet i denne saken.

Sex mellom samtykkende mennesker er ikke en forbrytelse og ingen skulle trenge å gå igjennom slike lidelser som Amina Lawal har opplevd. Alle stater må akseptere friheten hver enkelt av oss velger. Ingen statlige myndigheter har rett til å dømme noen av oss på bakgrunn av frivillig sex.

Amina Lawal sin sak er et av mange overgrep fra statlige myndigheter. Er det rart vi liberalister er skeptisk til en stor statsmakt? Svaret på spørsmålet gir seg selv uten ytterligere kommentarer.

Mest lest

Arrangementer