Ukategorisert

For et forslag!

Kristiansand ber staten om 400.000 kroner for å ansette en kommunal røykekonsulent. Målet er å gi alle røykere mulighet til å slutte.

Kristiansand kommune ønsker å fortsette med gratis røykesluttkurs til byens innbyggere, men er avhengig av at staten går inn med penger. Det sier kommuneoverlege Odd Kjøstvedt til NRK.

Forslaget fra Kristiansand er til å grine av. Det er en tåpelig holdning at statlige, skattefinansierte penger skal finansiere kurs for å slutte å røyke. Det er ille nok at Kristiansand allerede har arrangert syv slike kurs, finansiert over kommunebudsjettet. Å slutte å røyke er et privat ansvar, ikke et offentlig. Argumentet om at færre røykere vil spare helsevesenet for milliarder er et dårlig argument.

Det har etter hvert blitt mange kommuner som tilbyr innbyggerne røykesluttkurs. De finansieres over kommunebudsjettet, som også tas fra oss skattebetalere. Det er heller ikke bra. Vil Kristiansand fortsette denne linjen må de gjerne gjøre det. Men det bør være uten eksterne midler. Dette bør de finansiere på egenhånd, enten via prioriteringer i kommunen eller at de som deltar på kursene betaler regningen selv.

Forslaget om statlige overføringer på 400 000 kroner er rett og slett for dumt!

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer