Ukategorisert

Det kalles pøbelstreker

Dagsavisen har i dag overskriften Stengte 19 av 24 serveringssteder. Politiet har vært og plaget mennesker.

De skriver blant annet om Kemal Oruc som fikk beskjed om å stenge serveringsstedet sitt. Grunn: Det ble funnet et salatbeger i søppelkassen. Han hadde ikke tillatelse til å la kundene spise maten på stedet og salatbegeret fikk kontrollørene til å anta at det var spist mat inne.

Det er nemlig ikke snakk om at vi – kundene – reddes fra en helsefarlig svinesti eller en brannfelle av snille myndigheter. Det er snakk om en fascistoid kontroll der man skal sjekke at papirene er i orden.

Man må nemlig ha tillatelse av myndighetene for å få lov til å selge mat. Noen har antydet at kontrollene er rasistiske siden bare innvandrersteder er rammet. Vel, det er i hvert fall ikke tvil om at slikt byråkrati og kontroll rammer de ressurssvake.

En fattig innvandrer med dårlig norskkunnskap klarer alltids å lage mat og holde rent et utested. Å finne frem i jungelen av lover, regler og forskrifter derimot. Det er noe helt annet. Så derfor får han dem på døren: Ikke bare politiet, men også personell fra helsevernetaten, trygdeetaten, tolletaten, næringsetaten og Oslo brann- og redningsetat.

Det kalles pøbelstreker eller mobbing når det kommer en gjeng med sterke mennesker og plager den som er svak. Det er en skam!

Mest lest

Arrangementer