Ukategorisert

Republikken i Stegen

Lørdag åpnet den profilerte SV-politikeren, Torill Otterskred, og hennes familie sin egen republikk. En fantasifull, men bortkastet handling siden republikken skal følge norske lover.

Torill Otterskred har blitt truet og sjikanert ved flere anledninger i forbindelse med valgkampen, og i kommunestyret forrige tirsdag møtte hun opp beruset og ble sendt hjem av ordfører Terje Søviknes. Dette hindret ikke Torill og familien fra å offisielt åpne en republikk på eiendommen hjemme i Stegen på lørdag.

Markeringen er bortkastet siden familien lover å forholde seg til økonomiske og demokratiske forpliktelser til Os kommune og Norge for øvrig. Når alle lovene skal følges blir det fullstendig bortkastet å markere sin egen republikk. Den nasjonalistiske følelsen for sitt eget hjem kan umulig være så stor, eller?

Poenget med markeringen var å ta avstand fra alle former for rasisme, både til innvandrere, homofile og lesbiske. En slik målsetting kan fullbyrdes uten å utnevne seg til republikk. Eiendomsretten står heldigvis sterkt nok til det. Alle som jobber mot rasisme skal ha ros, men familien Otterskred kunne ha markert sin toleranse på en bedre og mer slagkraftig måte. En egen republikk, som ikke kan defineres som republikk, er ikke veien å gå.

For ordens skyld kan vi nevne at mange var møtt frem for å bivåne begivenheten. Det ble heist flagg, holdt taler og Torill Otterskred sin mann, Ole Moberg, er president på eiendommen.

Jaja, sånn går nå dagene i Stegen.

Les mer om saken hos RadiOs

Mest lest

Arrangementer