Ukategorisert

Vil overvåke asylsøkere

Fremskrittspartiet vil ha elektronisk merking av asylsøkere for å hindre at de stikker av mens asylsøknadene er til behandling.

Merkingen kan gjøres ved at en el-brikke monteres rundt håndleddet eller ankelen. Partiets innvandringspolitiske talsmann, Per Sandberg, sier til Aftenposten at Fremskrittspartiet vil legge frem forslag om dette allerede i høst. Sandberg og co har startet med å innhente informasjon om systemet fra Storbritannia, som også vurderer merking av asylsøkere.

FrP bør ikke få flertall i Stortinget for dette forslaget. Asylsøkere er også mennesker, og bør behandles deretter. Merking er noe en gjør på sauser, ikke på mennesker. Det bør og skal være en stor forskjell på en sau og et menneske.

Liberaleren er imot overvåkning. En el-brikke vil gi full informasjon om hver enkelt asylsøker. De som sitter på kontrollen vil til enhver tid vite alt om hvert enkelt individ. TV-programmet Big Brother blir småtteri sammenlignet med systemet Sandberg vil ha.

I følge Aftenposten kan ikke Sandberg se noen negative sider ved en slik merking. Det er betenkelig. Nazistene brukte merking ovenfor jødene under krigen. Forslaget fra Sandberg gir frysninger nedover ryggen. Mennesker kan ikke behandles på en slik måte. Det er katastrofalt at stortingsrepresentanten Per Sandberg ikke ser dette.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer