Ukategorisert

Et uverdig lovverk

Lotteritilsynet har meldt TV3 til politiet for brudd på loven om pengespill. Et sykt regelverk sørger for anmeldelsen og hindrer fri konkurranse.

Bakgrunnen for anmeldelsen er at TV3 har hatt reklame for utenlandske pengespill på sin hjemmeside.

Lov om pengespill setter forbudt mot å drive reklame for utenlandske pengespill i samband med blant annet idrettskonkurranser. Det er også forbudt å medvirke til slik markedsføring.

Lotteritilsynet mener TV3 har hatt reklame for Globnet, Unibet, Expekt og Polarbet på TV 3 sine hjemmesider siden 18. februar. Dette er selskaper som tilbyr oddsspill på idrettskonkurranser uten å ha konsesjon for slik virksomhet i Norge. Dette er grunnen til reaksjonen mot TV3.

I en globalisert verden er det norske regelverket på dette området uverdig. Det gir ulike konkurransevilkår mellom parter som driver med spill. Norsk Tipping styrkes, mens utenlandske aktører nektes adgang på et marked som bør være åpen for alle og enhver.

Loven Lotteritilsynet er satt til å passe på bryter grunnleggende med ytringsfriheten. En frihet vi bør sette svært høyt.

Som liberalister er vi imot alle former for konsesjoner. Hvorfor i all verden skal Norsk Tipping ha konsesjon for oddsspill, mens Globnet nektes den samme tillatelsen. Dette er diskriminering av verste sort.

Både loven om pengespill og lotterilovverket bør liberaliseres eller fjernes. Slike eksempler som TV3 er anmeldt for kan et fritt, åpent og demokratisk land klare seg uten.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer